var vid = document.getElementById("myVideo"); function enableAutoplay() { vid.autoplay = true; vid.load(); }

Centre Lumbo-Sacre (Swadhistana)

El Centre Lumbo-Sacre és el distribuïdor de les energies. Combina i distribueix les energies que li arriben de tots els centres, vitalitzant a tot l’ésser. Està relacionat amb els instints en general, però li pertanyen en particular els instints de pulsió (de descàrrega d’energia), sent el més important l’instint sexual. Aquest centre es manifesta a través de les línies d’energia per mitjà del moviment muscular. Per això al Centre Lumbo-Sacre l’hi crida també el Centre del Moviment.

Logo de Centre Lumbo-Sacre (Swadhistana)

Descripció anatòmica: El chakra(1) d’aquest centre es representa com una flor, la tija de la qual neix en les vèrtebres lumbars i la seva corol·la (de sis pètals i un centre, amb els colors de l’arc de Sant Martí) s’obre en el pubis. Aquest centre abasta la columna lumbar, l’abdomen per sota del melic, els engonals, la cara anterior de cuixes, cames i peus i l’arc intern dels peus. Els òrgans són: aparell urinari, genitals, ovaris i testicles, còlon ascendent i descendent. Les glàndules són les sexuals (amb les hormones per l’impuls sexual) i la medul·la suprarenal (amb l’adrenalina per a el moviment intens, la lluita i l’agressió). Les malalties d’aquests òrgans estan en relació amb les dificultats de les articulacions i els músculs d’aquest centre. Les patologies físiques són: discopatías i hèrnies de disc lumbars, problemes de meniscos en els genolls, peu pla-valc (arc vençut) i galindons. Els problemes de tot l’aparell locomotor es poden resoldre amb la gimnàstica correctiva d’aquest centre.

Característiques psicològiques: L’acuirassat del Centre Lumbo-Sacre produeix atascaments d’energia que alteren la salut, especialment en la sexualitat. En realitat, el més compromès és la sensualitat, o sigui la capacitat de sentir amb plaure les coses de la vida. Si no disposem de suficient sensualitat ens angoixem i caiem en depressió amb facilitat, al no poder gaudir del que té de bo la nostra vida. Quan ens movem des dels malucs desbloquegem la columna lumbar al mateix temps que tot el nostre cos es torna lliure i sensual. Si no aconseguim aquesta llibertat es posaran en evidència les nostres repressions culturals que generen enuig amb nosaltres mateixos i crítica cap als altres per no poder gaudir com ells. La sensualitat ben orientada és font de felicitat. Per això diem que el Centre Lumbo-Sacre és el centre de la felicitat, encara que sigui transitòria.

El desbloquejament d’aquest centre millora la nostra sensualitat i la nostra sexualitat perquè ens fa sorgir l’energia necessària per posar energia i passió en tota activitat. Tindrem impuls per posar-nos en contacte amb el que té de bo la vida i dels altres, i comprendre’ls i ajudar-los a fi que també se sentin lliures com nosaltres.

Característiques energètiques: Aquest centre posseeix la força més poderosa de l’ésser humà: la sexual. L’objectiu d’aquest instint és la conservació de la salut de l’individu i la perduració de l’espècie. Si rep la influència d’altres centres la finalitat de la sexualitat pot servir a necessitats emocionals i afectives. L’energia que resulta d’ella és d’embranzida, de força màgica capaç d’acostar-nos a les altres persones: Produeix unió, però malament usada pot portar-nos a la dominació i a la submissió dels altres.

  Logotip de Dana

  CONTACTE DANA

  Icona de Email

  montse@dana.cat

  Icona de Localització

  C/ Montseny 30, Barcelona

  Icona de telèfon

  667 292 666

  Icona de Facebook de Dana

  /danacentrosdeenergia

  Icona d'Instagrama de Dana

  /danacentrosdeenergia

  SUBSCRIU-TE

  Subscriu-te a la nostra Newsletter per rebre més informació sobre l’activitat de classes i tallers a DANA.